2007. április 6.

Paszulykonzerv a bal latornak

A MEVISZ-Bárka passióját láttam ma este a Deák téren. Péter delegált, az egyik szereplőnek vittem a nevükben virágot — és babkonzervet. :-)
Utána Szenetendrén a Péter-Pálban voltam virrasztani, és most megint szeretném meghallgatni a Máriáss Péter-féle Passiót, de a cédé, azt hiszem, Szegeden, a kazettát meg nem találom. :-( A virrasztást a kórus egy része vezette, archaikus imákat énekeltek (újra)megzenésítve (a zárót meghallgathatod), és nagyon jó szövegeket olvastak, csak nem tudom, honnan.
A Péter-Pál egészen másképp fest, mint ahogy emlékeztem rá. Az még megvolt, hogy a nagy barokk oltárt (még vagy tíz éve) lecserélték valami nagyon modern enteriőrre, de a stációkat még biztosan nem láttam, és soha nem találtam még ilyen szépnek a teret. ((Persze a szentélyről nincs kép. Illetve csak videó, de a wmv-t semmi nem játssza le itthon. Help!))

4 megjegyzés:

culpastor írta...

mplayer
keressen rá!

Tomi írta...

Halihó!

Máriáss Peti énekkarából jelentkezem. Örülök, hogy tetszett a Péter-Pálos elmélkedésünk. Ha kérsz valamelyik CD-nkből, vagy más kérdésed van, jelezz vissza a bokortomi@gmail.com címre. Írhatunk Neked CD-t a Passióból, üres lemezért cserébe :-)


Addig meg irány a www.gportal.hu/peterpaul honlap, ott találsz rólunk részleteket. S azt se bánjuk, ha tovább promotálod az énekkart. :-D

Tomi írta...

Ja, és még vmi: nézd meg a http://www.hno.hu/download.php?view.48 címet, ez egy videóvetítés a Péter-Pál templomról. Anno ezt is én követtem el...

Tomi írta...

OK, látom, a hno-val már megismerkedtél. Köszönöm a linkelést!

WMW ellen MediaPlayer a megoldás.

T.