2018. augusztus 24.

Szaladok

Futni voltam ma reggel. Nem egy bonyolult mondat, de két alig hihető pont is van benne: a reggel és a futni.

Úgy indult, hogy letöltöttem ezt az alkalmazást (igen, a love/hate viszonyom továbbra is megvan a technikával, de ez most nagyon jó eszköz), és szerda este, míg Áron Balázzsal és Nórival ment az egyik irányba, én a telefont szorongatva a másikba. Kemény volt [már hogy nekem. A menetrendet majd leírom az alján], izzadtam, mint a ló, de úgy értem haza, hogy alig várom a következőt. És belőttem a ma reggelt, másfél nap csak elég szünetnek.

Azért ma fél 7-kor megszorongatott kicsit az ágyikó, de csak nekivágtam. Ezúttal lementem az ártérbe a Fölső-Tisza-parton, kutyasétáltatók voltak a társaságom 3-tól 63 éves korig. És jobban ment, mint szerdán, aminek valószínűleg inkább az az oka, hogy öt (tíz?) fokkal kevesebb volt, mintsem a rohamos erősödés; de sebaj. Meg most nem is nézegettem a telefont, csak a sípolásokra hagyatkoztam, és ettől nem aggódtam annyira a futás miatt, és lazábban mentem. Meg ugye nem is műúton voltam. (Viszont ma is a legolcsóbb decathlonos szandálban, simán jó a talpa még erre az igénybevételre.)

És annyival jobban érzem magam azóta is, mint más reggeleken, hogy csak ámulok-bámulok.

A tanulság: maradok a reggelnél, mert ez így jobb. Valamint noha a maratoni futót még nem érzem magamban (vagy azt, hogy erre születtem volna), azt igen, hogy „I have this in me”, és ez csodálatos, a szó minden értelmében.

SDG

PS: A menetrend: 5 perc bemelegítő séta → 6x1 perc futás váltakozva ugyanennyi sétával → 5 perc levezető séta. A második alkalommal 7x1 perc, a harmadikon 8x1 – tovább nem enged nézni. :-)

Nincsenek megjegyzések: